De ce sa alegi Fibra de Sticla?

0
1831

Proprietățile unice ale fibrei de sticlă o fac potrivita pentru o gamă largă de aplicații de produse și oferă avantaje care nu se regăsesc în alte tipuri de construcții. Aceste avantaje includ:

Libertatea proiectării

Grad ridicat de flexibilitate în proiectare. Utilizările practice ale fibrei de sticlă sunt practic interminabile, limitate doar de imaginația ta. Fibra de sticlă a deschis multe noi căi pentru designeri creativi. Proprietățile sale fizice unice îi permit să fie ușor instrumentate, modelate și fabricate pentru a îndeplini aproape orice specificații. Deoarece există câteva restricții în ceea ce privește dimensiunea, forma, culoarea sau finisajul, stilul și aspectul pot avea prioritate față de costurile de fabricație.

Accesibilitate

Această libertate de proiectare și ușurința de lucru fac din fibra de sticlă o alternativă economică pentru fabricarea oricărui component sau produs finit în orice cantitate.

Versatilitate

Rezistența fibrei de sticlă a făcut întotdeauna o alegere populară pentru producție. Fibra de sticlă oferă avantaje distincte într-o gamă largă de produse; greutatea redusă și întreținerea o fac atractivă pentru proiectele arhitecturale. Tot mai multe industrii descoperă avantajele versatilității sale.

Forța & Durabilitate

Raport de rezistență mare la greutate și flexibilitate . Fibra de sticlă este un material ușor , care creează rezistență în aproape orice produs finit sau component. Fibra de sticlă poate fi mai puternică decât oțelul și metalele. Foarte rezistenta la extremele mediului. Fibra de sticlă este construită pentru a dura.

Aspect

Piesele din fibră de sticlă sunt acoperite cu gel în matrițele lor, alegând o culoare plană, semilucidă sau cu un luciu ridicat, eliminând nevoia de vopsire. În medii puternic corozive, straturile de gel sunt mult mai durabile decât majoritatea vopselelor. Produsele din fibră de sticlă pot fi fabricate în numeroase finisaje, texturi și culori.

Aspect modelat

 
 

Piesele din fibra de sticla au contururi elegante și un aspect modelat superior, cu culori de vizibilitate ridicată.

Dielectric

Fibra de sticlă este non-conductivă, RF transparent și ajută la izolarea împotriva câmpurilor electromagnetice, ceea ce face din Fibra de sticlă alegerea evidentă pentru stocarea echipamentelor electrice și electronice.

Coroziune – ecologic

Fibra de sticlă nu este corozivă și are o durata de viață mult mai lungă în comparație cu o varietate de materiale de construcție. În medii puternic corozive, fibra de sticlă este alegerea preferată față de metal, lemn sau plastic. O alegere populară în care expunerea la medii dure este un motiv de îngrijorare, fibra de sticlă oferă rezistență la lumina ultra violentă, temperaturi extreme, aer sărat și o varietate de substanțe chimice, inclusiv majoritatea acizilor. Deoarece fibra de sticlă este inertă chimic și rezistentă la coroziune, oferă o alternativă economică la oțelul inoxidabil.

Sunet

Fibra de sticlă oferă proprietăți acustice superioare în comparație cu plasticul sau metalul. Pot fi laminate diferite tipuri de materiale care împiedică sunetul între straturile de înaltă rezistență din fibră de sticlă mată pentru a atinge nivelul preferat de închidere fonică.

Stabilitate

Fibra de sticlă prezintă cea mai mică cantitate de expansiune și / sau contracție în comparație cu plasticul, lemnul sau metalele. Piesele din fibră de sticlă au o stabilitate dimensională excelentă și își vor menține formele sub eforturi mecanice și de mediu severe.

Fiberglass is FUTURE!